Pentru a alege culoarea potrivită a vopselei, trebuie să testați mai multe nuanțe și, de asemenea, să aveți încredere în instinctul dumneavoastră. Citiți sfaturile noastre și vedeți exemple de interioare frumoase cu pereți pictați.
Alegerea unei scheme de culori pentru un interior este unul dintre punctele cheie. Ea creează starea de spirit și ne modelează modul în care ne simțim. De aceea, merită să vă acordați timpul necesar pentru a vă gândi cu atenție. Articolul nostru te va ajuta, oferindu-ți sfaturi și idei despre ce culoare să vopsești pereții din casa ta.
Sfaturi pentru selecție
Nu sunteți sigur cum să alegeți o culoare de vopsea pentru pereții dvs. și vă temeți că rezultatul final nu vă va satisface așteptările? Iată cinci sfaturi pentru a vă ajuta să vă decideți.
1. Ai încredere în primul tău instinct
Se întâmplă adesea să plănuiești să-ți vopsești pereții într-o anumită culoare, dar apoi, după ce vezi gama largă de nuanțe din magazin, începi să ai îndoieli. În acest caz, se recomandă să nu vă schimbați decizia inițială – o alegere spontană va fi probabil nereușită.
Cel mai bine este să aveți pe hârtie o soluție de proiectare detaliată pentru cameră. Combinațiile de culori vor fi deja gândite și veți fi mai puțin tentați să vă schimbați alegerea.

2. Potriviți-o cu mobilierul
Dacă faceți o renovare completă, este important să vă decideți mai întâi asupra majorității mobilierului și apoi asupra culorii în care veți picta pereții. Combinația de culori va fi mai echilibrată și puteți alege un ton bazat pe modelul tapițeriei canapelei sau a fotoliului.
Un alt motiv pentru acest sfat este că este mai ieftin să vopsești pereții decât să redecorezi complet camera.
3. Alegeți o vopsea cu un pigment bogat
Indiferent de nuanță (poate fi chiar foarte deschisă), încercați să alegeți o vopsea cu un pigment bogat. Acesta este genul de finisaj care va da profunzime camerei și va arăta interesant în diferite condiții de iluminare.
O astfel de vopsea poate fi găsită în gama Farrow and Ball.

Pixabay
4. Nu renunțați la testare
Chiar dacă vă îndrăgostiți de un anumit ton din magazin, nu-l cumpărați imediat. Cereți o mostră de vopsea și testați-o acasă în diferite condiții de iluminare. Lumina face minuni cu culoarea, așa că este important să vedeți cum arată o anumită nuanță în camera dvs.
5. Alegeți locul potrivit pentru test
Atunci când testați o mostră de vopsea, este important să alegeți locul potrivit. Testați lucrările de vopsire alături de alte finisaje și cât mai departe posibil de elementele care distrag atenția din cameră. În acest fel, vă puteți face o idee exactă despre cum va arăta camera după renovare.
Un ultim sfat. Dacă tot te mănâncă să mergi direct la magazin, alege întotdeauna o nuanță mai deschisă de culoare. Uneori doriți să adăugați mai multă culoare unui spațiu, dar într-o cameră reală, cea mai deschisă nuanță va arăta mai strălucitoare decât într-o cutie.

Pixabay
Cele mai bune opțiuni pentru ce culoare să vă vopsiți pereții în
1. Alb
Cea mai populară alegere pentru vopsirea suprafețelor mari datorită versatilității sale. Albul și nuanțele sale (bej, crem, fildeș) măresc vizual spațiul și îl fac mai ușor. Albul este înălțător și liniștitor și, de asemenea, vă ajută să vă concentrați.
Toate tipurile de mobilier și finisaje de podea pot fi combinate cu alb. Dacă vi se pare că decorul interior este plictisitor, nu ezitați să adăugați câteva culori vii. Poate fi vorba de mobilier luminos sau de un perete de accent.



2. Negru
Percepția comună este că negrul și griul închis înghesuie spațiul și pun presiune asupra psihicului. Dar, de fapt, este una dintre cele mai elegante soluții de interior, desigur, cu proporțiile și combinațiile potrivite cu mediul înconjurător.
Un interior cu un perete negru devine elegant. Adâncimea sa accentuează detaliile, adaugă expresie. Este fundalul perfect pentru lucrări de artă și mobilier de epocă. O combinație clasică: pereți negri și mobilier sau pardoseli deschise.



3. Maro
Maro este culoarea stabilității și a fiabilității. Este potrivit pentru interioarele clasice, deoarece este considerat destul de conservator. Culoarea maro este recomandată și pentru zona de lounge, deoarece este liniștitoare.
Pentru a nu face un interior prea sumbru, se recomandă să combinați maro cu alb și alte culori deschise, cum ar fi bej. Această regulă funcționează atunci când alegeți mobilierul, dar și atunci când alegeți ce culori să pictați pereții din cameră. O altă combinație bună este reprezentată de ornamentele maro și accesoriile turcoaz din interior.


4. Пастель
Culorile pastelate sunt foarte versatile și arată foarte bine în orice interior. Fisticul, menta, albastrul blând, galbenul sau rozul pal pot fi fundalul principal, făcând o cameră aerisită și delicată, sau pot echilibra un perete și un mobilier luminos și contrastant.



5. Violet
Violetul și nuanțele sale (lavandă, mov, liliac și violet) atrag atenția și dau tonul unui interior. De asemenea, ele inspiră oamenii și au un efect pozitiv asupra activității cerebrale.
Atunci când decorați un interior, este important nu numai să alegeți culoarea potrivită, ci și să stabiliți cantitatea potrivită. Culoarea violet este rareori folosită pentru suprafețe mari. De obicei, este folosit ca un accent și este echilibrat cu alte elemente.
Nuanțele blânde și calme ale movului pot fi folosite în interioarele clasice. În pop art, minimalism și high-tech, variantele mai saturate vor arăta bine. Fundalul violet este cel mai bine accentuat de mobilierul de culoare deschisă.



6. Galben
Galbenul, ca și variantele sale (soare, galben deschis și lămâie), are un efect pozitiv asupra stării de spirit și ajută la destindere. Cel mai bine se utilizează în încăperile care nu au lumină naturală. Mobilierul și accesoriile albe și albastre se potrivesc perfect cu galbenul.



7. Albastru
Albastrul creează un sentiment de pace și liniște. Deși este o paletă rece, combinațiile potrivite cu alte nuanțe și iluminatul potrivit asigură o existență armonioasă în interior.
Pentru camerele mici, combinația de albastru și alb va fi suficientă. Albul va face camera mai largă din punct de vedere vizual, iar albastrul va aduce prospețime. Pentru ca interiorul să nu fie prea rece, puteți folosi nuanțe de albastru, apropiate de albastru și turcoaz, în combinație cu bej. Mobilierul într-un interior albastru poate fi neutru, precum lemnul, sau, dimpotrivă, în culori contrastante, luminoase.



8. Verde
Este considerată cea mai plăcută culoare pentru ochiul uman. Verdele și nuanțele sale sunt recomandate pentru pereții din dormitor și din birou. Vă permite să creați o atmosferă de liniște și să vă concentrați asupra sarcinilor creative.
Varietatea nuanțelor de verde este atât de mare încât poate fi folosită în orice interior. Nuanțele deschise fac camera să pară mai mare, în timp ce nuanțele mai închise o fac să pară elegantă și profundă.
Verdele și nuanțele sale funcționează bine împreună și cu lemnul.



9. Roșu
Roșul este asociat cu pasiunea și luxul. Vă ajută să deveniți mai activi și mai energici, vă excită și atrage atenția. Dar pentru a picta o zonă mare în roșu, sau cel puțin pentru a face din el accentul principal, trebuie să aveți grijă la mobilier și accesorii.
Cea mai bună completare la roșu este albul. Ușile, ușile, ramele ferestrelor și mobilierul deschis vor echilibra agresivitatea roșului. Pereții roșii vor arăta, de asemenea, armonios cu mobilierul și accesoriile roșii.



Idei noi în fiecare zi pe canalul nostru. Înscrie-te ca să nu te pierzi!
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.