Mulți visează să schimbe rapid interiorul și finisajele unei case sau apartament. Pentru a face acest lucru, pur și simplu vopsiți pereții în culoarea dorită. Această procedură este ușor de gestionat de o persoană fără experiență. Dar există mai multe recomandări pentru aplicarea compoziției de colorare.

Cum să vopsești suprafața peretelui
Este gresit să vopsiți suprafața peretelui în direcții diferite, deoarece vopseaua va fi aplicată neuniform.
Culoarea nu va fi uniformă, pe de o parte – palidă, pe de altă parte – strălucitoare.

Câteva sfaturi de pictură de urmat:
- Vopseaua se aplică de jos în sus. Vopseaua se va așeza uniform, iar culoarea rezultată va fi uniformă.
- După aplicarea stratului primar, baza trebuie să se usuce și apoi poate fi aplicat al doilea strat.
- Este necesar să se trateze suprafața cu un grund. Acest lucru este necesar pentru a asigura aderența vopselei la bază.
Trebuie remarcat faptul că, atunci când se vopsește cu o compoziție pe bază de apă, compoziția vopselei trebuie să fie lichidă. Dacă vopseaua este groasă, atunci trebuie diluată cu apă și amestecată astfel încât să nu existe cocoloașe.

Câteva reguli pentru vopsirea pereților
Înainte de a picta pereții, trebuie să luați în considerare câteva greșeli:
- Scame de perie, praf și particule de murdărie pot rămâne sub vopsea. Prin urmare, mai întâi trebuie să pregătiți baza și să curățați peretele cu șmirghel și se recomandă să îndepărtați excesul de fire de pe pensulă.
- Dacă nu folosiți un grund înainte de a vopsi, atunci sunt inevitabile cheltuieli, în plus, se va consuma mai multa vopsea.
- Atunci când s-a folosit o vopsea groasă, aceasta poate strica lucrarea: va sta în bulgări pe suprafață. Pentru a alege solventul potrivit, trebuie să citiți instrucțiunile producătorului sau să vă consultați cu vânzătorul.
- Pentru ca ca vopseaua să fie suficientă, este necesar să se pregătească o cantitate adecvată de vopsea cu o schemă de culori diluată.
- Pentru lucrările de vopsire trebuie ales un instrument adecvat: pentru vopsirea pereților – o rolă, iar pentru vopsirea în colțuri și în alte locuri greu accesibile – perii cu canelură și trafaleti de colt.
- Dacă aplicați vopseaua într-un singur strat, atunci efectul așteptat nu va fi, deoarece doar o mână aplicată nu va acoperi suprafața peretelui.
- Nu vopsiți suprafața pe o bază uscată insuficient, deoarece stratul anterior se va desprinde de pe perete, iar vopseaua se va așeza neuniform, cu bule.
- Nu este permisă vopsirea suprafeței atunci când este expusă la razele soarelui. Compoziția de vopsea se va așeza neuniform și se pot forma bule, după care va începe să se desprindă. Baza peretelui trebuie chituită, șlefuită și amorsată. În caz contrar, vopseaua nu se va așeza uniform, deoarece pereții sunt neuniformi. Mai ales dacă pereții sunt murdari și netratați, atunci compoziția vopselei de pe suprafață nu va fi uniformă. Suprafețele gletuite absorb mai puțin material decât cele din beton sau cele tencuite.

Pentru vopsirea pereților, se folosesc adesea compoziții de ulei și compoziții cu dispersie în apă, deoarece acestea rămân pe suprafețe pentru o perioadă lungă de timp.

Merită să rețineți. Pentru a acoperi locurile care nu au fost planificate pentru a fi vopsite, se utilizează bandă de construcție sau hârtie de ziar simplă, precum și polietilenă. Înainte de a cumpăra vopsea, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile producătorului.

Sub rezerva tuturor regulilor și recomandărilor, puteți obține un rezultat de neegalat, iar camera vopsită vă va încânta pentru o lungă perioadă de timp. Mult succes!
Citește si
- Combinarea culorilor reci și calde în interior
- Mobilier modular: Soluții pentru spații mici
- Planificarea unei bucătării moderne: 9 principii importante de la profesioniști
- Cum alegi tapetul pentru apartamentul tău: tendințele modei
- Cum alegi tapetul pentru camera de zi? Ce trebuie să luați în considerare
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.