Multi viseaza sa schimbe rapid interiorul si finisajele unei case sau apartament. Pentru a face acest lucru, pur si simplu vopsiti peretii in culoarea dorita. Aceasta procedura este usor de gestionat de o persoana fara experienta. Dar exista mai multe recomandari pentru aplicarea compozitiei de colorare.
Cum sa vopsesti suprafata peretelui
Este gresit sa vopsiti suprafata peretelui in directii diferite, deoarece vopseaua va fi aplicata neuniform.
Culoarea nu va fi uniforma, pe de o parte – palida, pe de alta parte – stralucitoare.
Cateva sfaturi de pictura de urmat:
- Vopseaua se aplica de jos in sus. Vopseaua se va aseza uniform, iar culoarea rezultata va fi uniforma.
- Dupa aplicarea stratului primar, baza trebuie sa se usuce si apoi poate fi aplicat al doilea strat.
- Este necesar sa se trateze suprafata cu un grund. Acest lucru este necesar pentru a asigura aderenta vopselei la baza.
Trebuie remarcat faptul ca, atunci cand se vopseste cu o compozitie pe baza de apa, compozitia vopselei trebuie sa fie lichida. Daca vopseaua este groasa, atunci trebuie diluata cu apa si amestecata astfel incat sa nu existe cocoloase.
Cateva reguli pentru vopsirea peretilor
Inainte de a picta peretii, trebuie sa luati in considerare cateva greseli:
- Scame de perie, praf si particule de murdarie pot ramane sub vopsea. Prin urmare, mai intai trebuie sa pregatiti baza si sa curatati peretele cu smirghel si se recomanda sa indepartati excesul de fire de pe pensula.
- Daca nu folositi un grund inainte de a vopsi, atunci sunt inevitabile cheltuieli, in plus, se va consuma mai multa vopsea.
- Atunci cand s-a folosit o vopsea groasa, aceasta poate strica lucrarea: va sta in bulgari pe suprafata. Pentru a alege solventul potrivit, trebuie sa cititi instructiunile producatorului sau sa va consultati cu vanzatorul.
- Pentru ca ca vopseaua sa fie suficienta, este necesar sa se pregateasca o cantitate adecvata de vopsea cu o schema de culori diluata.
- Pentru lucrarile de vopsire trebuie ales un instrument adecvat: pentru vopsirea peretilor – o rola, iar pentru vopsirea in colturi si in alte locuri greu accesibile – perii cu canelura si trafaleti de colt.
- Daca aplicati vopseaua intr-un singur strat, atunci efectul asteptat nu va fi, deoarece doar o mana aplicata nu va acoperi suprafata peretelui.
- Nu vopsiti suprafata pe o baza uscata insuficient, deoarece stratul anterior se va desprinde de pe perete, iar vopseaua se va aseza neuniform, cu bule.
- Nu este permisa vopsirea suprafetei atunci cand este expusa la razele soarelui. Compozitia de vopsea se va aseza neuniform si se pot forma bule, dupa care va incepe sa se desprinda. Baza peretelui trebuie chituita, slefuita si amorsata. In caz contrar, vopseaua nu se va aseza uniform, deoarece peretii sunt neuniformi. Mai ales daca peretii sunt murdari si netratati, atunci compozitia vopselei de pe suprafata nu va fi uniforma. Suprafetele gletuite absorb mai putin material decat cele din beton sau cele tencuite.
Pentru vopsirea peretilor, se folosesc adesea compozitii de ulei si compozitii cu dispersie in apa, deoarece acestea raman pe suprafete pentru o perioada lunga de timp.
Merita sa retineti. Pentru a acoperi locurile care nu au fost planificate pentru a fi vopsite, se utilizeaza banda de constructie sau hartie de ziar simpla, precum si polietilena. Inainte de a cumpara vopsea, trebuie sa studiati cu atentie instructiunile producatorului.
Sub rezerva tuturor regulilor si recomandarilor, puteti obtine un rezultat de neegalat, iar camera vopsita va va incanta pentru o lunga perioada de timp. Mult succes!
Citeste si
- Combinarea culorilor reci si calde in interior
- Mobilier modular: Solutii pentru spatii mici
- Planificarea unei bucatarii moderne: 9 principii importante de la profesionisti
- Cum alegi tapetul pentru apartamentul tau: tendintele modei
- Cum alegi tapetul pentru camera de zi? Ce trebuie sa luati in considerare
Lasă un răspuns